Akcija!

BB Destilerija

1l - 45%

Drinska ljuta

25.90 23.30

Trnovača, avtohtona sorta sliv pokrajine Zahodne Srbije, daje pristen značaj tej specifični prozorni Šljivovici. Pridobljena je z dvojno destilacijo in strogim izborom destilatov, ki najmanj 2 leti zorijo v inox cisternah.

Slivovka

Mirko Brihta

Srbija je po Kitajski in Indiji tretja največja pridelovalka sliv na svetu.

O destilarni

BB Klekovača iz Bajine Bašte je najstarejša obstoječa Srbska destilarna. Ustanovljena je bila leta 1953, po tradiciji kmetijske zadruge Bajina Bašta iz leta 1905 in slovi po Klekovači ( slivovka z dodatkom brinovih jagod ), ki je avtentična in tradicionalna rakija Bajine Bašte in planin Tare, kjer se prideluje že stoletja.

Destilarna BB proizvaja več kot dvajset različnih destilatov. Skoraj vsi destilati spadajo v premium razred, od januarja 2018 pa so začeli z neprekinjeno serijo „LIMITED EDITION“. Znotraj te, v strogo omejeni, celo “mikro” seriji prikazujejo vrhunske destilate svojih mojstrov , nove korake in poskuse v proizvodnji žganja in unikatnih “draguljev”, ki se spontano oblikujejo s staranjem v različnih sodih.

Trnovača, avtohtona sorta sliv pokrajine Zahodne Srbije, daje pristen značaj tej specifični prozorni Šljivovici. Pridobljena je z dvojno destilacijo in strogim izborom destilatov, ki najmanj 2 leti zorijo v inox cisternah.

 

Serviranje

Za popoln užitek  priporočamo temperaturo od 12 do 18 c.

Podrobnosti

Sorta
Sliva Trnovača.

Destilator
Tradicionalni bakren destilator ( dvojna destilacija ).

Zorenje
Najmanj 2 leti v inox cisternah.

Izgled
Kristalno čist.

Vonj
Čudoviti, sveži, cvetni toni, značilni za slivo Trnovačo.

Okus
Mehak in zaokrožen.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00