
Gorda
0.7l - 40%
Gorda DUNJA
Edinstvena aroma sočne kutine, barva, ki vam jemlje dih, in bogastvo pookusa vas ne bodo pustili pri miru, vse do novega požirka. Narejena iz plodov najboljše Leskovčke kutine iz nasadov na pobočjih Deli Jovana, gore v vzhodni Srbiji. Da bi žganje oplemenitili z okusom modrosti in lepote, ki ga kutina simbolizira in iz katerega jo izdelujemo, dragoceno pijačo vlijemo v hrastove sode. V teh sodih Gorda dunja dve do tri leta nemirno čaka, da je pripravljena zaplesati z vsemi našimi čuti.
Kutina / Dunja
Mirko Brihta
Kutina (dunja) je pri starih Grkih veljala za simbol ljubezni in plodnosti.
O destilarni
Veljko i sinovi je družinska mikro destilarna, ki je začela proizvodnjo leta 1994. Proizvodnja se nahaja na družinski posesti v Velereču. Mesto je na pobočju gore Rudnik pri Gornjem Milanovcu, na nadmorski višini približno 500 m. Tam je destilarna, klet in sadovnjak na 6 ha, zasajen izključno s slivovkami Čačkanska rodna, iz katerega se izdeluje GORDA Šljivovica.
Vrhunska kakovost Gorda rakij so rezultat nenehnega strokovnega nadzora surovin, ter vseh ostalih procesov med proizvodnjo (fermentacija, destilacija, in staranje v hrastovih sodih). Najkvovostnejše rakije so stare od 5 do 15 let.
Edinstvena aroma sočne kutine, barva, ki vam jemlje dih, in bogastvo pookusa vas ne bodo pustili pri miru, vse do novega požirka. Narejena iz plodov najboljše Leskovčke kutine iz nasadov na pobočjih Deli Jovana, gore v vzhodni Srbiji. Da bi žganje oplemenitili z okusom modrosti in lepote, ki ga kutina simbolizira in iz katerega jo izdelujemo, dragoceno pijačo vlijemo v hrastove sode. V teh sodih Gorda dunja dve do tri leta nemirno čaka, da je pripravljena zaplesati z vsemi našimi čuti.
Podrobnosti
Sorta
Leskovačka dunja.
Destilator
Tradicionalen bakren destilator ( dvojna destilacija ).
Staranje
Najmanj 2 leti v 500 l hrastovih sodih (hrast kitnjak).
Izgled
Barve starega zlata.
Vonj
Popečen kardamom ,marcipan ,bela čokolada in vaniljeva krema.
Okus
Aromatične note se potrdijo po okusu. Močnejši alkoholi se zelo lepo mešajo s sadnim vonjem kutin.
Serviranje
Za postrežbo priporočamo kozarec tulipanaste oblike in temperaturo 18 do 20 c.
Prebudite svoje brbončice
Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.