Bepi Tosolini
Most Classico
Postopek pridelave MOST-a je na začetku enak kot pri vinu, sveže grozdje je obrano in očiščeno. Temu sledi postopek stiskanja, iz katerega dobimo mošt. Fermentaciji sledi destilacija v tradicionalnem bakrenem destilatorju. Po opravljeni destilaciji sledi še 6 mesečno zorenje v inox cisternah.
0.7l - 40%
Mirko Brihta
Podrobnosti
Sorta
Sorte grozdja: Friulano, Fragolino, Moscato in Merlot.
Destilator
Tradicionalen ( Charante still ) bakren destilator, ogrevan na paro.
Zorenje
Zori najmanj 6 mesecev v inox cisternah.
Izgled
Kristalno čist.
Vonj
Inteziven in delikaten.
Okus
Zelo eleganten z izrazitimi cvetnimi notami in namigom na rdeče jagode. Okrogel in svilnat zaključek.
Serviranje
Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo od 16 do 18 c.