SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletna trgovina premuimspirits.si je v lasti podjetja Alambik d.o.o. V nadaljevanju STPS (spletna trgovina premium spirits). 

Podatki o podjetju

Alambik d.o.o.
Ob potoku 34 

1291 Škofljica
Slovenija
DŠ: SI63780518 (Podjetje je zavezanec za DDV.)
Matična številka: 8151199000

Telefon: +386 31 366 797; +386 70 666 100
Email: info@alambik.si; naročila@alambik.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Za nakup registracija ni potrebna. Pravico do nakupa v STPS imajo obiskovalci, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

S klikom »DODAJ V KOŠARICO« kupec izjavlja, da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;

Dostopnost informacij
STPS se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave ali lasten prevzem
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v STPS ažurirajo in spreminjajo. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med STPS in kupcem je v STPS sklenjena v trenutku, ko STPS kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za STPS kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku STPS in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Dostava

Dostava se izvaja preko našega pogodbenega partnerja DPD d.o.o.

Dostava je za vsa naročila na področju Slovenije, ne glede na količino nakupa, brezplačna. 

Dostava je tudi brezplačna ob nakupu treh ali več steklenic v naslednje države: Avstrija, Belgija, Italija, Luksemburg, Nemčija, Nizozemska, Hrvaška (izjema otoki). 

Brezplačna dostava velja prav tako ob nakupu šest ali več steklenic v naslednje države: Češka, Danska, Francija, Madžarska, Poljska, Slovaška in Velika Britanija.

Cenik za dostave izven Republike Slovenije v EUR z vštetim DDV:

Država Predviden čas dostave 1 steklenica 2 steklenici 3 ali več steklenic
Avstrija 1 dan 11,20 12,44 /
Belgija 3 dni 13,69 14,49 /
Italija 2 dni 14,05 14,79 /
Luksemburg 2 dni 14,05 14,79 /
Nemčija 2 dni 14,05 14,79 /
Nizozemska 3 dni 13,32 14,27 /
Hrvaška (*razen otoki) 2 dni 12,44 13,79 /
*Doplačilo Hrvaški otoki 2 dni 9,15 9,15 /
Češka 2 dni 19,76 20,86 21,30
Danska 3 dni 14,86 16,62 17,64
Francija 3 dni 20,79 22,03 24,01
Madžarska 2 dni 18,81 19,62 21,23
Poljska 3 dni 19,18 20,28 21,59
Slovaška 2 dni 19,62 20,50 21,67
Velika Britanija 3 dni 19,62 21,01 23,79


Naročila, ki so oddana med delavnikom pred 9h uro, ko gre za enega izmed naslednjih načinov plačila: po povzetju, PayPal, Moneta ali plačilna kartica, se odpošljejo še isti dan. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila, ki so oddana med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. 

Možen je lasten prevzem ob vnaprej dogovorjenem času na naslovu Letališka 33e, 1000 Ljubljana.

Izdaja računa

STPS po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 

Postopek nakupa

  1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.premiumspirits.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
  2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: V košarici pod opisom produkta, se nahaja gumb odstrani. S pritiskom boste odstranili izdelek iz košarice.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

  1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  2. Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo ali plačilno kartico.
  3. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
  4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

  • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
  • STPS lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 
  • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da se ob zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Varnost

STPS uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

  • Podjetje Alambik d.o.o. kot upravljalec vodi, vzdržuje in nadzira zbirko osebnih podatkov posameznikov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1).
  • STPS navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
  • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
  • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija
STPS bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo STPS izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila

  • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
  • STPS omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih STPS pregleda. STPS ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni STPS ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
  • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in STPS dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. STPS ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu STPS, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na STPS.

Pravno obvestilo 
STPS in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

STPS se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da STPS včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo STPS kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori
STPS spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. STPS se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  XXX.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. STPS bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

STPS se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si STPS prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno Okrajno sodišče v Ljubljani. 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Piškotki in analitika

Ko obiščete našo stran, se nekatere informacije shranjujejo, ki so načeloma anonimne, in se načeloma ne nanašajo na vašo indentiteto. To so sledeče podrobnosti

  1. vaš IP ali proxy IP serverja
  2. osnovne informacije o domeni
  3. vaš internetni ponudnik včasih shranjuje zadeve, odvisno od konfiguracij vaše povezave.
  4. datum in ura vašega obiska strani
  5. dolžina vašega obiska
  6. strani katere ste dostopali
  7. mesečni dostop do strani
  8. velikost dostopanega dokumenta
  9. stran s katere ste prišli do naše strani
  10. operacijski sistem katerega uporabljate
  11. Občasno lahko uporabljamo oglase za tretje osebe, ki prikazujejo oglase na podlagi predhodnih obiskov nekaterih spletnih mest. Te oglaševalske družbe uporabljajo piškotke za anonimno zbiranje podatkov. Te
Osnovni piškotki strani

To so nujni piškotki, ki so potrebni za delovanje strani

Ime piškotka Namen Stran Potek
anps-cookies-analytics Se uporablja za preverjanje, če je uporabnik sprejel piškotek za analitiko. Anpsthemes 2 years
anps-cookie-notice Se uporablja za zapiranje obvestila za piškotke. Anpsthemes 2 years
Oglaševanje piškotkov tretje strani

Sledeči piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij, kako obiskovalci uporabljajo stran.

Ime piškotka Party Poteče / Max starost
_ga Google Analytics 2 leti
_gid Google Analytics 24 ur
_gat Google Analytics 1 minuta