BB Destilerija

0,7l - 43%

Baština 7

86.90

To je Šljivovica posebne kakovosti. Pridobljena je iz plodov sliv Trnovače in Požegače iz območja Tare in Bajine Bašte. Baština 7 je mešanica slivovke iz izbranih dveh sodov, ki so najmanj 7 let starani v 500 literslih hrastovih sodih. Ima zelo bogat večplastni buke pa tudi sadno svežino. Narejena v strogo omejeni seriji, samo 900 steklenic.

Starana Slivovka 7y

Mirko Brihta

Idealna hrastova drevesa za izdelavo sodov so stara od 100 do 200 let. Sodi v katerih je starala BAŠTINA so stari najmanj 100 let in narejeni iz Srbskega hrasta kitnjak.

O destilarni

BB Klekovača iz Bajine Bašte je najstarejša obstoječa Srbska destilarna. Ustanovljena je bila leta 1953, po tradiciji kmetijske zadruge Bajina Bašta iz leta 1905 in slovi po Klekovači ( slivovka z dodatkom brinovih jagod ), ki je avtentična in tradicionalna rakija Bajine Bašte in planin Tare, kjer se prideluje že stoletja.

Destilarna BB proizvaja več kot dvajset različnih destilatov. Skoraj vsi destilati spadajo v premium razred, od januarja 2018 pa so začeli z neprekinjeno serijo „LIMITED EDITION“. Znotraj te, v strogo omejeni, celo “mikro” seriji prikazujejo vrhunske destilate svojih mojstrov , nove korake in poskuse v proizvodnji žganja in unikatnih “draguljev”, ki se spontano oblikujejo s staranjem v različnih sodih.

To je Šljivovica posebne kakovosti. Pridobljena je iz plodov sliv Trnovače in Požegače iz območja Tare in Bajine Bašte. Baština 7 je mešanica slivovke iz izbranih dveh sodov, ki so najmanj 7 let starani v 500 literslih hrastovih sodih. Ima zelo bogat večplastni buke pa tudi sadno svežino.

Narejena v strogo omejeni seriji, samo 900 steklenic.

 

 

Serviranje

Za postrežbo izberite širok konjak ali kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek priporočamo temperaturo od 20 do 22 c.

Podrobnosti

Sestavine
Slivi ; Trnovača 70%, Požegača 30%.

Destilator
Tradicionalni bakren destilator ( dvojna destilacija ).

Staranje
Starana najmanj 7 let v 500 literskih hrastovih sodih ( hrast kitnjak ).

Izgled
Kristalno čist, temno oranžne barve.

Vonj
Čudovit in intenziven buke z laktonskimi toni.

Okus
Poln in zakrožen, sladko mehak, ki daje topel občutek. Toni spominjajo na keks, karamelo, čokolado in vanilijo.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00