Destilerija Tok

0,7 l - 43%

Zlatni TOK 05

58.90

Starana slivovka je narejena iz najkakovostnejših sort sliv. Popolnoma uravnotežen okus slivovke Zlatni tok 05 sestavlja do zdaj zabeleženih 170 okusov: od lesenih do sladkih, aromatičnih, začinjenih, sadnih in cvetličnih. Najmlajši destilat v tej mojstrsko narejeni mešanici je star 5 let. Vsak destilat, ki se uporablja za mešanje se je staral v že uporabljenem sodu, zaradi česar se primarni vonj slivovke spremeni v prefinjen buke. Številka 05 v svojem imenu nakazuje, da nič ni prepuščeno naključju.

Starana Slivovka 5y

Mirko Brihta

V tehnologiji močnih alkoholnih pijač veljata Srbska Šljivovica in Francoski konjak, po svojih značilnostih za najbolj popolni žgani pijači.

O destilarni

Zgodbo o destilarni Tok je v 70. letih prejšnjega stoletja začel njen lastnik in ustanovitelj Veroljub Ljuba Urošević. Čarovnija je ustvarjena na posestvu na planini Goč, kjer je mladi inženir tehnologije alkoholnih pijač  zasadil prvi nasad sliv. Glavna prednost, ki jo imajo, so njihovi tehnologi. Vsak od njih je strokovnjak, dva pa imata doktorat. Zadnje pol stoletja se je pojem Šljivovice kot avtentičnega izdelka Srbije neupravičeno padel s prestola visokokakovostnih alkoholnih pijač. Naše poslanstvo je to kraljico pijač postaviti na prestol.

Zlatni tok je sinonim za kakovost. Z ambicijo,  znanjem in dolgoletno tradicijo, so nastali vrhunski izdelki. Vsak kozarec slivovke je edinstvena kombinacija zemeljske teksture, topline sonca, najkakovostnejših sort sliv, tradicije znanja in ljubezni.

Starana slivovka je narejena iz najkakovostnejših sort sliv. Popolnoma uravnotežen okus slivovke Zlatni tok 05 sestavlja do zdaj zabeleženih 170 okusov: od lesenih do sladkih, aromatičnih, začinjenih, sadnih in cvetličnih. Najmlajši destilat v tej mojstrsko narejeni mešanici je star 5 let. Vsak destilat, ki se uporablja za mešanje se je staral v že uporabljenem sodu, zaradi česar, se primarni vonj slivovke spremeni v prefinjen buke. Številka 05 v svojem imenu nakazuje, da nič ni prepuščeno naključju.

Serviranje

Za postrežbo izberite širok konjak ali kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo 18-20 stopinj in kratko dekantacijo v kozarcu (približno tri minute).

Podrobnosti

Sorta
Slive; Crvena ranka in Požegača.

Destilator
Po meri narejen frakcijski destilator.

Staranje.
Najmanj 5 let v že uporabljenih hrastovih sodih.

Izgled
Kristalno bister, barve starega zlata.

Vonj
Bogat z izrazitimi notami suhega sadja, kave in hrasta. Vanilija in začinjeni toni, ki spominjajo na tobak.

Okus
Kompleksen, zaokrožen in gladek, s kompleksnimi lesnimi toni. Pookus, sprva skoraj kremast, dolg, ki mu je sledil občutek ugodja in topline.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00