Bepi Tosolini
Most Ex-Barolo
Postopek pridelave MOST-a je na začetku enak kot pri vinu, sveže grozdje je obrano in očiščeno. Temu sledi postopek stiskanja grozdja, iz katerega dobimo mošt. Fermentaciji grozdja sledi destilacija v bakrenem destilatorju. Pridobljen destilat starajo v že enkrat uporabljenih hrastovih sodih, v katerih je zorelo vino Barolo.
0.7l - 40%
Mirko Brihta
Podrobnosti
Sorta
Grozdje Nebbiolo.
Destilator
Tradicionalen (Charante still) bakren destilator, ogrevan na paro.
Staranje
Starana najmanj 18 mesecev v že uporabljeni hrastovih sodih, v katerih je zorelo vino Barolo.
Izgled
Temno rumene barve.
Vonj
Inteziven in eleganten.
Okus
Izjemno gladek, svilnat, pikanten in saden z značilnimi notami vanilije, cimeta in tobaka.
Serviranje
Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo sobno temperaturo.