Manastir Kovilj

0.7l - 40%

Kajsija

32.90

Samostanska kajsijevača je enako kot sadje prepoznavna po svoji aromi in okusu. Narejena je po tradicionalnih metodah iz izbranih sort marelice. Navdušila vas bo s svojo aromo in svežim okusom.

Destilat Marelice

Mirko Brihta

Aperitiv je pijača, ki jo postrežemo pred obredom, da bi spodbudila tek. Večina žganih pijač ne sodi med aperitive, temveč med digestive. Aperitivi se pijejo ohlajeni. Pri ponujanju aperitiva pa je najbolj pomembno, da se upoštevajo želje in okus gostov in ne kaj je »pravi« aperitiv. Pri nas so kot aperitivi pogosti viljamovka, kajsija in slivovka.

O destilarni

Samostan je bil ustanovljen v 12. stoletju, njegov ustanovitelj je Sveti Sava. Samostan je posvečen svetima nadangeloma Mihaelu in Gavrilu in je pod zaščito države kot kulturni spomenik. Menihi v samostanu Kovilj so znani po žganju iz sadja samostanskih sadovnjakov. Leta 2007 je samostan združil svojo tradicijo z znanjem tehnologov za proizvodnjo alkoholnih pijač, in nastali so izdelki, ki po kakovosti močno izstopajo od ostalih izdelkov na tržišču.

Manastir Kovilj proizvaja več kot šest vrst različnega žganja. Sadje uporabljeno za proizvodnjo žganj, proizvajajo samo v samostanskih sadovnjakih. Destilacijo opravljajo s tradicionalnim bakrenim destilatorjem, za staranje pa uporabljajo izključno 225 literske hrastove sode.

Samostanska kajsijevača je enako kot sadje prepoznavna po svoji aromi in okusu. Narejena je po tradicionalnih metodah iz izbranih sort marelice. Navdušila vas bo s svojo aromo in svežim okusom.

Serviranje

Za postrežbo izberite  kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek  priporočamo temperaturo od 15 do 17 c.

Podrobnosti

Sorta
Različne sorte marelic.

Destilator
Tradicijonaln bakrenem destilator ( dvojna destilacija ).

Zorenje
Zori najmanj 6 mesecev v inox cisternah.

Izgled
Kristalno čist.

Vonj
Svež vonj zrelih marelic.

Okus
Polen in svež.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00