Manastir Kovilj

0.7l - 40%

Ison

86.90

Vinjak Ison pridelujejo po istem postopku kot francoski Konjak, vino dvakrat destilirajo, destilat pa nato starajo v 225 literskih hrastovih sodih. Ison starajo najmanj 10 let, pred polnjenjem v sode pa poskrbijo, da ima destilat točno 65 % vol., kar je najboljša koncentracija za ekstrakcijo aromatičnih sestavin in hrastovega lesa.

Vinjak 10y

Mirko Brihta

Konjak, ki je dobil ime po mestu Cognac v Franciji, je žganje destiliranega vina. Pridelujejo ga le v okolici mesta Cognac. Izdelan mora biti iz določenega grozdja, dvakrat ga je treba destilirati v bakrenih posodah in starati mora vsaj dve leti v sodih francoskega hrasta. V Jugoslaviji se od leta 1933 po istem postopku proizvaja VINJAK.

O destilarni

Samostan je bil ustanovljen v 12. stoletju, njegov ustanovitelj je Sveti Sava. Samostan je posvečen svetima nadangelom a Mihaelu in Gavrilu in je pod zaščito države kot kulturni spomenik. Menihi v samostanu Kovilj so znani po žganju iz sadja samostanskih sadovnjakov. Leta 2007 je samostan združil svojo tradicijo z znanjem tehnologov za proizvodnjo alkoholnih pijač, in nastali so izdelki, ki po kakovosti močno izstopajo od ostalih izdelkov na tržišču.

Manastir Kovilj proizvaja več kot šest vrst različnega žganja. Sadje uporabljeno za proizvodnjo žganj, proizvajajo samo v samostanskih sadovnjakih. Destilacijo opravljajo s tradicionalnim bakrenim destilatorjem, za staranje pa uporabljajo izključno 225 literske hrastove sode.

Vinjak Ison pridelujejo po istem postopku kot francoski Konjak, vino dvakrat destilirajo, destilat pa nato starajo v 225l hrastovih sodih. Ison starajo najmanj 10 let, pred polnjenjem v sode pa poskrbijo, da ima destilat točno 65 % vol., kar je najboljša koncentracija za ekstrakcijo aromatičnih sestavin in hrastovega lesa.

Serviranje

Za postrežbo izberite širok konjak kozarec, za popoln užitek priporočamo temperaturo 20 c in kratko dekantacijo v kozarcu (približno štiri minute).

Podrobnosti

Sestavine
Vino.

Destilacija
Tradicionalen bakren destilator ( dvojan destilacija ).

Staranje
Najman 10 let v 225l  hrastovih sodih.

Izgled
Mahagoni zlate barve.

Vonj
Vinski na nosu s sadnimi notami in pridihom hrasta, tobaka, vanilije in mandljev.

Okus
Zaokroženi okusi vanilije, citrusov, slive in ananasa.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00