Maksuzija Rakija

0.7l - 40%

Maksuzija Kajsija

33.90

Premijum marelica Maksuzija je narejena iz izbranih plodov avtohtonih sort marelice. Izrazit in bogat okus marelic bo prebudilo vse vaše čute.

Marelica / Kajsija

Mirko Brihta

O destilarni

Maksuzija rakije se prideluje v destilarni Monogram, eni najboljših regionalnih destilarn, s sodobnimi kotli, kjer pridelujejo žganje brezkompromisne kakovosti. Sadovnjak okoli destilarne »Monogram« obsega 30 hektarjev zemljišč, zasajenih s 25.000 drevesi hrušk, 15.000 drevesi jablan, 5.000 drevesi sliv in 5.000 drevesi kutin. Najboljše vrste sliv kupujejo tudi od domačinov ali pa jih uvažajo. Destilarna lahko proizvede 120.000 litrov žganja na leto.

Tehnološki proces za izdelavo Maksuzija rakij vodi profesor Predrag Vukosavljević s Kmetijske fakultete v Zemunu, temelji na kakovosti in nadzoru. Vse pijače so popolnoma naravne, brez dodanega sladkorja za fermentacijo in drugih umetnih dodatkov. Kontrola se izvaja v pristojnih institucijah v Banja Luki in Sarajevu, vsaka serija pa je pod nadzorom na Kmetijski fakulteti Zemun.

Premijum marelica Maksuzija je narejena iz izbranih plodov avtohtonih sort marelice. Izrazit in bogat okus marelic bo prebudilo vse vaše čute.

Podrobnosti

Sorta
Marelica sorte Mađarska.

Destilacija
Destilacija v frakcijskem destilatorju.

Staranje
Najmanj 6 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla.

Izgled
Kristalno čist.

Vonj
Čudovit in intenziven, tipičen za marelico.

Okus
Poln in zakrožen, zelo kompleksen.

Serviranje

Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek priporočamo temperaturo 14-16 stopinj in kratko dekantacijo v kozarcu (približno dve minuti)

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00