Organic Juniper

0.7l - 46,5%

Cask Aged Gin

59.90

“Na vsa dobre stvari se čaka” in tako smo dočakali vrhunski Cask aged Gin. Staranje destilatov je morda pogostejše pri viskiju in rumu, toda staran gin poznajo že stoletja, saj so ga v preteklosti shranjevali v lesenih sodih. Juni 93 starajo v sodih iz brinovega lesa, da okrepijo okus brinovih jagod, s čimer je pridobil še note iglavcev in evkaliptusa.

Gin staran v brinovih sodih

Mirko Brihta

Staran Gin - pogosto znan kot 'cask aged' ali 'bar-spoted' Gin ni nič novega. Konec 18. in v začetku 19. stoletja so Gin shranjevali v lesenih sodih.

O destilarni

Namesto, da bi prepeljali brinove jagode več kot tisoč kilometrov nazaj v Anglijo, so destilarno zgradili kar v Srbiji, kjer so doma najboljše brinove jagode. Junija, leta 1993 so se odpravili v Srbijo, da bi se srečali z domačini in začeli z delom, pri čemer so ustanovili uspešno skupnost okoli nabiranja, sušenja in destilacije gina. Z izobraževanjem ekipe o postopku izdelave so ustvarili avtentičen London Dry z okusom Srbske divjine.

Juni 93 je za vse prave ljubitelje gina; je strokovno izdelan iz organskih brinovih jagod, ki aromo brina postavljajo nazaj v središče pozornosti in ga ne prikrivajo z različnimi umetnimi aromami. Narejen je iz naravnih sestavin, brez sladkorja in umetnih arom. Ročno obrane brinove jagode rastejo v visokogorju Pešer na nadmorski višini 1500 m. Le najboljše se uporabijo za izdelavo GINa JUNI 93.

“Na vsa dobre stvari se čaka” in tako smo dočakali vrhunski Cask aged Gin. Staranje destilatov je morda pogostejše pri viskiju in rumu, toda staran gin poznajo že stoletja, saj so ga v preteklosti shranjevali v lesenih sodih. Juni 93 starajo v sodih iz brinovega lesa, da okrepijo okus brinovih jagod s čimer je pridobil še note iglavcev in evkaliptusa.

O njihovih produktih

Podrobnosti

Sestavine
Organska zelišča.

Destilator
Frakcijski destilator.

Staranje
Najman 3 tedne v sodih iz brinovega lesa.

Izgled
Bledo rumen z rahlimi odtenki zelene barve.

Vonj
Intenziven vonj brina in evkaliptusa.

Okus
Gozdni okusi brina, bora in evkaliptusa, ki ga dopolnjujejo zemeljske note z mehkim zaključekom kamilice.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00