Bepi Tosolini

0.7l - 30%

Amaro tosolini

21.90

Amaro je macerat in destilat mediteranskih zelisc, ki so se več tednov macerirale v Aquavte due. Mešanici macerata in destilata sledi vecmesecno staranje v hrastovih sodih v Beneškem zalivu. Izdelan je po originalni recepturi brez umetnih barvil ali arom.

Zeliščni liker

Mirko Brihta

Poreklo Amara sega že v stari Rim. Pili so ga plemiči, takrat še z vinom, da bi razstrupili svoje telo po dolgih orgijah in ogromnih količinah zaužite hrane. V srednjem veku so menihi zamenjali vino za žganje. Do 19. stoletja so Amaro prodajali v lekarnah.

O destilarni

Vrhunska kakovost  destilatov razkriva značaj družine Tosolini, ki že leta ustvarja zgodbo o odličnosti, polno strasti in  spretnosti. Družinska zgodba, v kateri tradicija stopa skupaj z inovacijami. Vizija Bepija Tosolinija je pred vsemi drugimi zasnovala prihodnost, v kateri se grappa iz skromnega porekla spremeni v eleganten in prefinjen destilat za najzahtevnejše pivce.

Vsi destilati in likerji so narejeni ročno v manjših količinah, po tradicionalnih metodah. Člani družine Tosolini osebno že 75 let spremljajo vse faze proizvodnje, da bi zagotovili vrhunsko kakovost. Za njihove produkte uporabljajo le naravne surovine najvišje kakovosti, čisto Alpsko vodo.

Amaro je macerat in destilat mediteranskih zelisc, ki so se več  tednov macerirale v Aquavte due. Mešanici macerata in destilata sledi vecmesecno staranje v hrastovih sodih v Beneškem zalivu. Izdelan je po originalni recepturi brez umetnih barvil ali arom.

Serviranje

Ohlajen ali z ledom z rezino pomaranče.

Podrobnosti

Sestavine
15 mediteranskih zelišč, Aquavite MOST.

Destilator
Tradicionalen bakren destilator.

Staranje
Najmanj 12 mesecev v hrastovih sodih v Beneškem zalivu. Slano okolje ob morju daje Amaru Tosolini edinstven in nepogrešljiv okus.

Izgled
Intenzivno rjave barve s toplimi oranžnimi odtenki.

Vonj
Bogat, aromatičen in zelo intenziven.

Okus
Kompleksen in zaokrožen okus grenke pomaranče z notami mediteranskih zelišč.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00