BB Destilerija

0.7l - 43%

Klekovača

21.90

Klekovača je avtentična in tradicionalna rakija planin Bajine Bašte in Tare. To vrhunsko žganje je narejeno z dvojno destilacijo najkakovostnejših sort sliv z dodatkom zdravilnih brinovih jagod. BB Klekovača je simbol dolgoletne tradicije in kakovosti.

Slive in brinove jagode

Mirko Brihta

Klekovačo ste lahko našli tudi na ceniku pijač znamenite železniške proge Orient Express, ki je preko Beograda povezovala Pariz z Istanbulom, na katerem je nekaj časa delal tudi tudi priljubljeni "Čika Milan" prvi Srbski barman. Na tem vlaku so svetovnim popotnikom redno postregli koktajl, imenovan "Kleka & Soda".

O destilarni

BB Klekovača iz Bajine Bašte je najstarejša obstoječa Srbska destilarna. Ustanovljena je bila leta 1953, po tradiciji kmetijske zadruge Bajina Bašta iz leta 1905 in slovi po Klekovači ( slivovka z dodatkom brinovih jagod ), ki je avtentična in tradicionalna rakija Bajine Bašte in planin Tare, kjer se prideluje že stoletja.

Destilarna BB proizvaja več kot dvajset različnih destilatov. Skoraj vsi destilati spadajo v premium razred, od januarja 2018 pa so začeli z neprekinjeno serijo „LIMITED EDITION“. Znotraj te, v strogo omejeni, celo “mikro” seriji prikazujejo vrhunske destilate svojih mojstrov , nove korake in poskuse v proizvodnji žganja in unikatnih “draguljev”, ki se spontano oblikujejo s staranjem v različnih sodih.

Klekovača je avtentična in tradicionalna rakija planin Bajine Bašte in Tare. To vrhunsko žganje je narejeno z dvojno destilacijo najkakovostnejših sort sliv z dodatkom zdravilnih brinovih jagod. BB Klekovača je simbol dolgoletne tradicije in kakovosti.

Serviranje

Za postrežbo priporočamo temperaturo od 12 do 18 c.

Podrobnosti

Sestavine
Slive in brinove jagode.

Destilator
Tradicionalni bakren destilator ( dvojna destilacija ).

Staranje
Starana najmanj 18 mesecev v 1500 literskih hrastovih sodih.

Izgled
Kristalno čist, temno rumene barve.

Vonj
Pristen, svež, značilen za iglavce in brinove jagode.

Okus
Zakrožen in svež, tipičen za brin.

 

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00