Manastir Kovilj
Arkanj
Arkanj je izdelan iz jabolčnega mošta (soka), ki so ga dobili iz več kot 11 sort jabolk. Fermentaciji sledi dvakratna destilacija v tradicionalnem bakrenem destilatorju in najmanj 8 letno stranje v 225 l hrastovih sodih.
0.7l - 40%
Mirko Brihta
Podrobnosti
Sorta
Več kot 11 sort različnih jabolk
Destilator
Tradicionalen bakren destilator ( dvojna destilacija ).
Staranje
Najman 8 let v 225 l hrastovih sodih.
Izgled
Zlato bakrena barva.
Vonj
Vonj kandiranega jabolka, vanilije in meda.
Okus
Zaokrožen in uravnotežen z namigi pečenega jabolka in piškotov. Kremast in dolg zaključek.
Serviranje
Za postrežbo izberite širok konjak ali kozarec za tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo 20 stopinj in kratko dekantacijo v kozarcu.