BB Destilerija

1l - 40%

BB Travarica

29.90

Tisočletja ljudske medicine in več stoletna tradicija pridelave žganja so združeni v tej vrhunski travarici. Pridobljena je z maceracijo 26 zdravilnih zelišč, ki jim sledi najmanj 12 mesecev staranja v hrastovih sodih.

Travarica

Mirko Brihta

Travarice in ostale rakije se že več stoletij uporabljajo v narodni medicini kot zravilo za: zobobol, glavobol, vnetje grla, pri bolečinah v hrbtu, vratu in pri ostalih revmatskih obolenjih.

O destilarni

BB Klekovača iz Bajine Bašte je najstarejša obstoječa Srbska destilarna. Ustanovljena je bila leta 1953, po tradiciji kmetijske zadruge Bajina Bašta iz leta 1905 in slovi po Klekovači ( slivovka z dodatkom brinovih jagod ), ki je avtentična in tradicionalna rakija Bajine Bašte in planin Tare, kjer se prideluje že stoletja.

Destilarna BB proizvaja več kot dvajset različnih destilatov. Skoraj vsi destilati spadajo v premium razred, od januarja 2018 pa so začeli z neprekinjeno serijo „LIMITED EDITION“. Znotraj te, v strogo omejeni, celo “mikro” seriji prikazujejo vrhunske destilate svojih mojstrov , nove korake in poskuse v proizvodnji žganja in unikatnih “draguljev”, ki se spontano oblikujejo s staranjem v različnih sodih.

Tisočletja ljudske medicine in več stoletna tradicija pridelave žganja so združeni v tej vrhunski travarici. Pridobljena je z maceracijo 26 zdravilnih zelišč, ki jim sledi najmanj 12 mesecev staranja v hrastovih sodih.

 

Serviranje

Ohlajeno na 12 do 18 c, lahko tudi kot aperitiv.

Podrobnosti

Sestavine
Mešane sorte sliv in 26 zdravilnih zelišč.

Destilator
Tradicionalni bakren destilator ( dvojna destilacija ).

Staranje
Starana najmanj 12 mesecev v hrastovih sodih.

Izgled
Barva potemnelega zlata z zelenimi klorofilnimi toni.

Vonj
Aromatičen, izredno zeliščen.

Okus
Poln in prijetno grenak.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00