Maksuzija Rakija

0.7l - 43%

DUBIOZA Šljivovica

29.90

Slivovka, starana v hrastovih sodih, barve potemnelega zlata. Vonj, ki je sprva rahlo dimljen se čudovito razvije v dotiku z zrakom.

Starana Slivovka 5y

Mirko Brihta

Da bi pridelali 1 liter slivovega destilata, potrebujemo 8 do 10 kg svežih sliv.

O destilarni

Maksuzija rakije se prideluje v destilarni Monogram, eni najboljših regionalnih destilarn, s sodobnimi kotli, kjer pridelujejo žganje brezkompromisne kakovosti. Sadovnjak okoli destilarne »Monogram« obsega 30 hektarjev zemljišč, zasajenih s 25.000 drevesi hrušk, 15.000 drevesi jablan, 5.000 drevesi sliv in 5.000 drevesi kutin. Najboljše vrste sliv kupujejo tudi od domačinov ali pa jih uvažajo. Destilarna lahko proizvede 120.000 litrov žganja na leto.

Tehnološki proces za izdelavo Maksuzija rakij vodi profesor Predrag Vukosavljević s Kmetijske fakultete v Zemunu, temelji na kakovosti in nadzoru. Vse pijače so popolnoma naravne, brez dodanega sladkorja za fermentacijo in drugih umetnih dodatkov. Kontrola se izvaja v pristojnih institucijah v Banja Luki in Sarajevu, vsaka serija pa je pod nadzorom na Kmetijski fakulteti Zemun.

Slivovka, starana v hrastovih sodih, barve potemnelega zlata. Vonj, ki je sprva rahlo dimljen se čudovito razvije v dotiku z zrakom.

Podrobnosti

Sorta
Slive sort Požegača, Čačanska rodna in Trnovača.

Destilacija
Dvakratna destilacija v tradicionalnem bakrenem destilatorju.

Staranje
Najmanj 5 let v hrastovih sodih.

Izgled
Barva potemnelega zlata.

Vonj
Sprva nekoliko dimljen in kisel, toda v stiku z zrakom prijeten vonj zrelih sliv in hrastovega soda.

Okus
Zaokrožena kislost z dovolj sadne sladkobe in optimalen pridih hrastovine. Ta okus traja deset sekund, nato pa počasi pojenja, za seboj pa pusti okus zrele slive

Serviranje

Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek priporočamo temperaturo 15-17 stopinj in kratko dekantacijo v kozarcu (približno dve minuti)

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00