A. H. Riise
Cen. Celebration
Centennial Celebration Rum je do 21 let staran v izbranih sodih, ki so prej vsebovali Pedro Ximenez, Oloroso sherry in Ruby port. Vsaka steklenica je posamezno oštevilčena, izdelanih je bilo le 10.000 steklenic. Kot dodatna posebnost je na oštevilčenih steklenicah prikazan ček za 25 milijonov dolarjev – znesek, ki so ga ZDA plačali danski državi za otoke (West Indian Islands).
Ni na zalogi
0.7l - 40%
Mirko Brihta
O destilarni
Po študiju kemije je Albert Heinrich Riise zapustil Dansko, da bi na Deviških otokih ustanovil lastno lekarno. Albert začel eksperimentirati z nekaterimi novimi izdelki, ki jih je odkril na Karibih. Močan alkohol iz melase, znan tudi kot Rum, je bil še posebej zanimiv za Alberta, saj je bil prepričan, da je iz te močne tekočine mogoče izdelati zdravilo. Sprva je Albert prodal Riise’s Bay Rum kot zdravilo za želodčne težave. Kmalu pa je Albert spoznal, da je njegove rume bolje uporabiti kot pijačo.
Danes A.H. Riise proizvaja najboljše in najbolj nagrajene rume na svetu.
Centennial Celebration Rum je do 21 let staran v izbranih sodih, ki so prej vsebovali Pedro Ximenez, Oloroso sherry in Ruby port. Vsaka steklenica je posamezno oštevilčena, izdelanih je bilo le 10.000 steklenic. Kot dodatna posebnost je na oštevilčenih steklenicah prikazan ček za 25 milijonov dolarjev – znesek, ki so ga ZDA plačali danski državi za otoke (West Indian Islands).
Serviranje
Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo od 18 do 20c
Podrobnosti
Sorta
Melasa iz sladkornega trsa.
Destilator
Tradicionalni bakren destilator ( dvojna destilacija ).
Staranje
Mešanica rumov staranih do 21 let v sodih EX- Pedro Ximenezsherry, Oloroso-sherry in Ruby port.
Izgled
Svetel mahagoni.
Vonj
Vloženo sadje, maslo in bakrene note.
Okus
Hrast in staro usnje, intenzivne note šerija in sladkost portskega vina, zaključek je dolg in dolgotrajen, s presenetljivimi kančki mete in krem bruléja.