BB Destilerija

0.7l - 40%

Crna kupina

59.90

Žganje posebnega značaja, z izjemno globino arome in okusa, ki se v plasteh topi v nepcu, očara z aromami zrelega sadja in sladkimi notami robidne marmelade. Narejeno je iz izbranih plodov črne robide, pokrajine Bajine Bašte. Očara s subtilnimi aromami in sočnim, dolgotrajnim zaključkom.

Destilat Črne robide

Mirko Brihta

NAČELA DESTILACIJE Znano je, da sestavine, ki imajo nižje vrelišče, izhlapijo hitreje iz raztopine z več hlapnimi sestavinami. Pri atmosferskem tlaku voda vre pri 100 ° C, etanol pa pri 78,3 ° C. To pomeni, da bo pri segrevanju iz fermentirane sadne drozge vedno izhlapelo več alkohola kot vode.

O destilarni

BB Klekovača iz Bajine Bašte je najstarejša obstoječa Srbska destilarna. Ustanovljena je bila leta 1953, po tradiciji kmetijske zadruge Bajina Bašta iz leta 1905 in slovi po Klekovači ( slivovka z dodatkom brinovih jagod ), ki je avtentična in tradicionalna rakija Bajine Bašte in planin Tare, kjer se prideluje že stoletja.

Destilarna BB proizvaja več kot dvajset različnih destilatov. Skoraj vsi destilati spadajo v premium razred, od januarja 2018 pa so začeli z neprekinjeno serijo „LIMITED EDITION“. Znotraj te, v strogo omejeni, celo “mikro” seriji prikazujejo vrhunske destilate svojih mojstrov , nove korake in poskuse v proizvodnji žganja in unikatnih “draguljev”, ki se spontano oblikujejo s staranjem v različnih sodih.

Žganje posebnega značaja, z izjemno globino arome in okusa, ki se v plasteh topi v nepcu, očara z aromami zrelega sadja in sladkimi notami robidne marmelade. Narejeno je iz izbranih plodov črne robide, pokrajine Bajine Bašte. Očara s subtilnimi aromami in sočnim in dolgotrajnim zaključkom.

 

 

Serviranje

Za postrežbo priporočamo kozarec tulipanaste oblike in temperaturo 15 do 18 c. Lahko tudi kot aperitiv.

Podrobnosti

Sorta
Črna robida sorte Čačanska beztrna.

Destilator
Tradicionalni bakren destilator ( dvojna destilacija).

Zorjenje
Zori najmanj 12 mesecev v inox cisternah.

Izgled
Kristalno čist

Vonj
Intenziven in zelo kompleksen, toni ki spominjajo na tartufe in gobe.

Okus
Zelo prijeten in specifičen s toni, ki spominja na tartufe.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00