Bepi Tosolini

Most Cilegio

49.90

Postopek pridelave MOST-a je na začetku enak kot pri vinu, grozdje je obrano in očiščeno. Temu sledi postopek stiskanja grozdja, iz katerega dobimo mošt. Fermentaciji sledi dvojna destilacija v tradicionalnem bakrenem destilatorju. Pridobljen destilat starajo v 225-litrskih češnjevih sodih.

0.7l - 40%

Podrobnosti

Sorta
Sorte grozdja: Cabernet Franc in Refošk.

Destilator
Tradicionalen (Charante still) bakren destilator, ogrevan na paro.

Staranje
Starana najmanj 12 mesecev v 225l češnjevih sodih.

Izgled
Intenzivno rumene z odtenki oranžne barve.

Vonj
Inteziven, eleganten in izjemno aromatičen.

Okus
Izredno kompleksen na nosu, z notami Maraske in zrelih divjih jagod. Eleganten mandljev pookus in žameten zaključek.

Serviranje

Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo od 18 do 20°C.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe Naročite se na naše E-novice
Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovnih dni
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon - Sob: 09:00 - 20:00
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

×