Bepi Tosolini
Most Cilegio
Postopek pridelave MOST-a je na začetku enak kot pri vinu, grozdje je obrano in očiščeno. Temu sledi postopek stiskanja grozdja, iz katerega dobimo mošt. Fermentaciji sledi dvojna destilacija v tradicionalnem bakrenem destilatorju. Pridobljen destilat starajo v 225 literskih češnjevih sodih.
0.7l - 40%
Mirko Brihta
Podrobnosti
Sorta
Sorte grozdja: Cabernet Franc in Refošk.
Destilator
Tradicionalen (Charante still) bakren destilator, ogrevan na paro.
Staranje
Starana najmanj 12 mesecev v 225l češnjevih sodih.
Izgled
Intenzivno rumene z odtenki oranžne barve.
Vonj
Inteziven, eleganten in izjemno aromatičen.
Okus
Izredno kompleksen na nosu, z notami Maraske in zrelih divjih jagod. Eleganten mandljev pookus in žameten zaključek.
Serviranje
Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo od 18 do 20 c.