Akcija!

BB Destilerija

1l - 43%

Drinska ljuta

29.90 26.90

Slivovka narejena iz izbranih sort sliv in s staranjem v hrastovih sodih, prostornine 500 l. Slivova rakija DRINSKA LJUTA BARRIQE očara z aromatičnimi vonji, polnim okusom in specifičnimi toni, pridobljenimi med staranjem v žlahtnem hrastu.

Starana Slivovka 3y

Mirko Brihta

Beseda Rakija je arabskega izvora in izhaja iz besede "al-rak", kar v prostem prevodu pomeni znoj. K nam je prispela s turki v 14. ali 15. stoletju.

O destilarni

BB Klekovača iz Bajine Bašte je najstarejša obstoječa Srbska destilarna. Ustanovljena je bila leta 1953, po tradiciji kmetijske zadruge Bajina Bašta iz leta 1905 in slovi po Klekovači ( slivovka z dodatkom brinovih jagod ), ki je avtentična in tradicionalna rakija Bajine Bašte in planin Tare, kjer se prideluje že stoletja.

Destilarna BB proizvaja več kot dvajset različnih destilatov. Skoraj vsi destilati spadajo v premium razred, od januarja 2018 pa so začeli z neprekinjeno serijo „LIMITED EDITION“. Znotraj te, v strogo omejeni, celo “mikro” seriji prikazujejo vrhunske destilate svojih mojstrov , nove korake in poskuse v proizvodnji žganja in unikatnih “draguljev”, ki se spontano oblikujejo s staranjem v različnih sodih.

Slivovka narejena iz izbranih sort sliv in s staranjem v hrastovih sodih, prostornine 500 l. Slivova rakija DRINSKA LJUTA BARRIQE očara z aromatičnimi vonji, polnim okusom in specifičnimi toni, pridobljenimi med staranjem v žlahtnem hrastu.

 

Serviranje

Za popoln užitek izberite kozarec tulipanste oblike in postrezite na temperaturi 18 do 20 c.

Podrobnosti

Sorta
Slive ; Trnovača 50%, Čačanska rodna 40%, Čačanska lepotica 10%

Destilator
Tradicionalni bakren destilator ( dvojna destilacija).

Staranje
Starana najmanj 2 leti v 500 l Srbskih hrastovih sodih.

Izgled
Kristalno čist, slamnato rumene barve z rahlo temnim odtenkom.

Vonj
Cveten in intenziven z rahlimi hrastimi toni.

Okus
Poln in zaokrožen, z prijetno astrigenco.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00