Manastir Kovilj

0.7l - 40%

Dunja

32.90

Samostanska Dunja je vsaj eno leto starana v 225 l hrastovih sodih. Toliko je potrebno, da razvije značilen buke, ki ga je dobila v objemu hrastovega soda.

Destilat Kutine 6m

Mirko Brihta

Kutine so kot kamen trd sadež, po obliki podobne hruškam in jabolkom. Čeprav zrele, so kutine še vedno zelo trde, kislega in trpkega okusa, zato jih uživamo kuhane ali pečene.

O destilarni

Samostan je bil ustanovljen v 12. stoletju, njegov ustanovitelj je Sveti Sava. Samostan je posvečen svetima nadangeloma Mihaelu in Gavrilu in je pod zaščito države kot kulturni spomenik. Menihi v samostanu Kovilj so znani po žganju iz sadja samostanskih sadovnjakov. Leta 2007 je samostan združil svojo tradicijo z znanjem tehnologov za proizvodnjo alkoholnih pijač, in nastali so izdelki, ki po kakovosti močno izstopajo od ostalih izdelkov na tržišču.

Manastir Kovilj proizvaja več kot šest vrst različnega žganja. Sadje uporabljeno za proizvodnjo žganj, proizvajajo samo v samostanskih sadovnjakih. Destilacijo opravljajo s tradicionalnim bakrenim destilatorjem, za staranje pa uporabljajo izključno 225 literske hrastove sode.

Samostanska Dunja je vsaj eno leto starana v 225 l hrastovih sodih. Toliko je potrebno, da razvije značilen buke, ki ga je dobila v objemu hrastovega soda.

 

Serviranje

Za postrežbo izberite  kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek  priporočamo temperaturo od 15 do 18 c.

Podrobnosti

Sorta
Leskovačka dunja.

Destilator
Tradicionalen bakren destilator ( dvojna destilacija ).

Staranje
Najmanj 1 leto v 225 l hrastovih sodih.

Izgled
Zlato rumene barve.

Vonj
Inteziveno svež vonj kutine z notami vanilije in kokosa.

Okus
Poln, zaokrožen in sladek okus.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00