Manastir Kovilj

0.7l - 40%

Šljiva

27.90

Samostanska slivovka je narejena iz sliv sorte Požegača, ki je ena izmed najstarejših in najboljših sort za proizvodnjo rakij. Ta slivovka narejena po tradicionalnih metodah  vas bo očarala s svojo aromo in nepozabnim okusom.

Starana Slivovka 3y

Mirko Brihta

Likerji, viskiji, vinjaki in rakije se običajno pijejo kot degistivi, pri čemer se likerji pijejo ohlajeni, ostala žganja pa se postrežejo na sobni temperaturi.

O destilarni

Samostan je bil ustanovljen v 12. stoletju, njegov ustanovitelj je Sveti Sava. Samostan je posvečen svetima nadangelom a Mihaelu in Gavrilu in je pod zaščito države kot kulturni spomenik. Menihi v samostanu Kovilj so znani po žganju iz sadja samostanskih sadovnjakov. Leta 2007 je samostan združil svojo tradicijo z znanjem tehnologov za proizvodnjo alkoholnih pijač, in nastali so izdelki, ki po kakovosti močno izstopajo od ostalih izdelkov na tržišču.

Manastir Kovilj proizvaja več kot šest vrst različnega žganja. Sadje uporabljeno za proizvodnjo žganj, proizvajajo samo v samostanskih sadovnjakih. Destilacijo opravljajo s tradicionalnim bakrenim destilatorjem, za staranje pa uporabljajo izključno 225 literske hrastove sode.

Samostanska slivovka je narejena iz sliv sorte Požegača, ki je ena izmed najstarejših in najboljših sort za proizvodnjo rakij. Ta slivovka narejena po tradicionalnih metodah  vas bo očarala s svojo aromo in nepozabnim okusom.

Serviranje

Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek  priporočamo temperaturo od 18 do 20c.

Podrobnosti

Sorta
Sliva Požegača.

Destilator
Tradicionalen bakren destilator ( dvojna destilacija ).

Staranje
Najman 3 leta v 225l hrastovih sodih.

Izgled
Kristalno čist, temno oranžne barve.

Vonj
Izrazit z notami suhega sadja, kave in hrasta.

Okus
Kompleksen in zaokrožen.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00