Maksuzija Rakija

0.7l - 40%

Maksuzija Dunja

34.90

Ena izmed najbolj okusni rakij je zagotovo rakija iz kutin-za mnoge kraljica med rakijami. Dunja Maksuzija je starala najmanj 4 leta hrastovih sodih. Uživanje tega žganja se začne z bravo in okusom in se konča z dolgotrajnim pookusom.

Kutina / Dunja

Mirko Brihta

O destilarni

Maksuzija rakije se prideluje v destilarni Monogram, eni najboljših regionalnih destilarn, s sodobnimi kotli, kjer pridelujejo žganje brezkompromisne kakovosti. Sadovnjak okoli destilarne »Monogram« obsega 30 hektarjev zemljišč, zasajenih s 25.000 drevesi hrušk, 15.000 drevesi jablan, 5.000 drevesi sliv in 5.000 drevesi kutin. Najboljše vrste sliv kupujejo tudi od domačinov ali pa jih uvažajo. Destilarna lahko proizvede 120.000 litrov žganja na leto.

Tehnološki proces za izdelavo Maksuzija rakij vodi profesor Predrag Vukosavljević s Kmetijske fakultete v Zemunu, temelji na kakovosti in nadzoru. Vse pijače so popolnoma naravne, brez dodanega sladkorja za fermentacijo in drugih umetnih dodatkov. Kontrola se izvaja v pristojnih institucijah v Banja Luki in Sarajevu, vsaka serija pa je pod nadzorom na Kmetijski fakulteti Zemun.

Ena izmed najbolj okusni rakij je zagotovo rakija iz kutin-za mnoge kraljica med rakijami. Dunja Maksuizija je starala najmanj 4 leta hrastovih sodih. Uživanje tega žganja se začne z bravo in okusom in se konča z dolgotrajnim pookusom.

Podrobnosti

Sorta
Kutine sort Šampion in Leskovačka.

Destilacija
Destilacija v frakcijskem destilatorju.

Staranje
Najmanj 4 let v hrastovih sodih.

Izgled
Barva zlata.

Vonj
Opojen in močan vonj po kutini z elementi vanilije in hrasta.

Okus
Harmoničen in mehak okus zrele kutine, kompleksen in rahlo dimljen. V zaključku vanilija, cimet, blagimi zeliščnimi začimbami in oreščki.

Serviranje

Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek priporočamo temperaturo 15-17 stopinj in kratko dekantacijo v kozarcu (približno dve minuti)

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00