Bepi Tosolini

Most Cilegio

49.90

Postopek pridelave MOST-a je na začetku enak kot pri vinu, grozdje je obrano in očiščeno. Temu sledi postopek stiskanja grozdja, iz katerega dobimo mošt. Fermentaciji sledi dvojna destilacija v tradicionalnem bakrenem destilatorju. Pridobljen destilat starajo v 225 literskih češnjevih sodih.

0.7l - 40%

Mirko Brihta

Podrobnosti

Sorta
Sorte grozdja: Cabernet Franc in Refošk.

Destilator
Tradicionalen (Charante still) bakren destilator, ogrevan na paro.

Staranje
Starana najmanj 12 mesecev v 225l češnjevih sodih.

Izgled
Intenzivno rumene z odtenki oranžne barve.

Vonj
Inteziven, eleganten in izjemno aromatičen.

Okus
Izredno kompleksen na nosu, z notami Maraske in zrelih divjih jagod. Eleganten mandljev pookus in žameten zaključek.

Serviranje

Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo od 18 do 20 c.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe Naročite se na naše E-novice
Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovnih dni
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon - Sob: 09:00 - 20:00
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

×