Akcija!

Destilerija Tok

0.7l - 40%

Stom

32.90 29.60

Unikatna Travarica je simbioza zelišč in sliv. Narejena je s sinergijo 16-ih različnih vrst zelišč kot resničnega umetniškega dela s posebnim postopkom maceracije. Maceracija se izvaja v destilatu, pridobljenem s postopkom frakcijske destilacije, kjer se doseže nevtralnost slivovega destilata, ki poudarja značilnosti zelišč. Popolna harmonija vseh zelišč, ki so enako intenzivna, se med seboj prefinjeno dopolnjujejo v edinstvenem okusu. Čisti zeliščni toni, prekrivajo lepo, mehko patino: vonj sena in sveže pokošene trave. Bogat okus in kremna tekstura izpolnjujeta obljubo arome. Eleganca in moč, mladost in zrelost, razkošnost in skromnost… Vse v eni steklenici.

Ni na zalogi

Travarica

Mirko Brihta

Macerati so z bolj preprostimi besedami maščobni izvlečki svežih ali posušenih zdravilnih zelišč. Princip delovanja je precej enostaven: rastline med namakanjem v alkoholu prenesejo aktivno topne sestavine, zato alkohol prevzame zdravilne in negovalne učinkovitosti rastlin. Tako z namakanjem zdravilnih zelišč v slivovko dobimo travarico.

O destilarni

Zgodbo o destilarni Tok je v 70. letih prejšnjega stoletja začel njen lastnik in ustanovitelj Veroljub Ljuba Urošević. Čarovnija je ustvarjena na posestvu na planini Goč, kjer je mladi inženir tehnologije alkoholnih pijač  zasadil prvi nasad sliv. Glavna prednost, ki jo imajo, so njihovi tehnologi. Vsak od njih je strokovnjak, dva pa imata doktorat. Zadnje pol stoletja se je pojem Šljivovice kot avtentičnega izdelka Srbije neupravičeno padel s prestola visokokakovostnih alkoholnih pijač. Naše poslanstvo je to kraljico pijač postaviti na prestol.

Zlatni tok je sinonim za kakovost. Z ambicijo,  znanjem in dolgoletno tradicijo, so nastali vrhunski izdelki. Vsak kozarec slivovke je edinstvena kombinacija zemeljske teksture, topline sonca, najkakovostnejših sort sliv, tradicije znanja in ljubezni.

Unikatna Travarica je simbioza zelišč in sliv. Narejena je s sinergijo 16 različnih vrst zelišč kot resničnega umetniškega dela s posebnim postopkom maceracije. Maceracija se izvaja v destilatu, pridobljenem s postopkom frakcijske destilacije, kjer se doseže nevtralnost slivovega destilata ki poudarja značilnosti zelišč. Popolna harmonija vseh zelišč, ki so enako intenzivna, se med seboj prefinjeno dopolnjujejo v edinstvenem okusu. Čisti zeliščni toni, prekrivajo lepo, mehko patino: vonj sena in sveže pokošene trave. Bogat okus in kremna tekstura izpolnjujeta obljubo arome. Eleganca in moč, mladost in zrelost, razkošnost in skromnost… Vse v eni steklenici.

 

Serviranje

Za popoln okus priporočamo temperaturo od 10 do 12 C, v ozkih in visokih kozarcih.

Podrobnosti

Sestavine
Slivovka in 16 različnih zdravilnih zelišč.

Destilator
Po meri narejen frakcijski destilator.

Maceracija
3 mesečna maceracija v slivovem destilatu.

Izgled
Kristalno bister, rumene barve z odtenki zelene.

Vonj
Bogat z izrazitimi cvetnimi in zeliščnimi notami.

Okus
Mehek in sladek z rahlo grenkobo tipično za travarice.

Zaključek
Bogat z izrazitimi zeliščnimi notami.

Prebudite svoje brbončice

Čas je, da prebudite svoje borbončice in odkrijte svežino sadnih žganic in kompleksne večplastne bukeje staranih destilatov. Izboljšajte vaše koktajle z našimi naravnimi likerji, staranimi grappami in organskimi gini. Ne glede na to, ali iščete popolno darilo ali posebno steklenico za vaš domači bar, verjamemo, da ga boste našli pri nas.

Ne zamudite novosti in nove ponudbe
Naročite se na naše E-novice

Brezplačna dostava po Sloveniji
in določenih državah v EU*
Čas dostave 1-3 delovna dneva
Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami
Več o možnosti plačila
Naročite kar po telefonu
031 366 797
Pon – Sob: 09:00 – 20:00