Podrobnosti
Sorta
Melasa
Destilator
Frakcijski destilator
Staranje
Mešanica od 6 do 10 let starih rumov v ameriških burbon sodih
Izgled
Globoka in živahna jantarna barva
Vonj
Začetne note karamele in melase se prepletajo z notami vanilje in začimb. Ko rum zadiha, se razkrijejo nianse popečenega hrasta in zrelega sadja, kot so rozine in slive.
Okus
V prvih notah se razkrije karamela, ki se prepleta s temno čokolado in karamelnim bombonom. V srednjem okusu se pojavijo odtenki muškatnega oreščka, cimeta in popra, ki dodajo prijetno pikantnost. Opečen hrast je jasno izražen in bogati globino celotnega okusa.
Zaključek
Zaključek pušča dolgotrajen priokus zrelega sadja in vanilije
Serviranje
Za postrežbo izberite kozarec tulipanaste oblike, za popoln užitek pa priporočamo temperaturo od 18 do 20°c.